Budapest : 1.671 km

blader omlaag

Het zal insiders verbazen maar op de motor bevallen mij de ochtenden het meest.

Nadat de rechterpols het startsein heeft gegeven rol je langzaam in je ritme. Lucht en geest zijn gefilterd door de nacht. Alle zintuigen staan weer op scherp. Geuren zijn scherper, geluiden klinken voller. Vandaag heb ik gekozen voor een ouder album van de Eagles als aanvulling op het rauwe gebulder van mijn trouwe KTM. Voor mij ligt een handjevol beboste kilometers die ons scheiden van Budapest, achter mij vult een vertrouwd silhouet mijn spiegel. Op zulke momenten voel ik me intens bevoorrecht.

Het zijn weer de borden en reclames die me aan het denken zetten; wat een taal. Met ezelsbruggetjes doe ik een vergeefse poging om een paar handige woorden te onthouden zoals “Köszönöm” (KustZeEm) voor dankjewel of “Mosdó” (MoetDoen) voor toilet. De enige die ik inmiddels onder de knie heb is “Szia” wat hallo betekent. En als ik die dan op het juiste moment gebruik is het antwoord doorgaans simpelweg “Hi”.

20140830_171326_2

TripAdvisor wees ons op een geweldig hotel aan de rand van het centrum. Tikkeltje chique met 4* maar wel met een prive parking voor onze motoren en uiterst symphatiek personeel. We klimmen uit de motorlaarzen en verkennen Budapest te voet. We vinden het een bijzondere en vooral ook aangename stad. Vrijwel alle bebouwing in het centrum oogt statig en klassiek en getuigt van een roemrijk verleden. Het mediterrane wat me eerder deze week opviel is ook hier onmiskenbaar aanwezig. De mensen zijn vriendelijk en relaxed en lijken volop van het leven te genieten. Zelfs het verkeer is minder zenuwachtig dan bij ons. Ik denk dat dit komt omdat iedereen hier miljonair is. Evert ging vandaag ons zakgeld halen en kwam achteloos met 100.000 HUF uit de bank gewandeld. Zeg nou zelf; klink toch veel lekkerder dan 318 euro?


 
Na dit 4* uitstapje is de kans heel erg groot dat ik niet iedere dag over gsm internet of WiFi kan beschikken. Dan blijft jullie mailbox leeg en facebook blanko. No worries. In dat geval kun je op meerdere verhalen rekenen zodra we weer een bewoonde wereld bereiken.Morgen is het bye-bye Budapest en voorlopig back to the basics. Slecht voor de verbinding maar goed voor het avontuur. Iedere kilometer die onder onze bandjes doorrolt zal onze wereld de komende dagen steeds afwijkender inkleuren. Geweldig dat jullie zo lekker meedoen!

5 Reacties

  1. Toe maar, een stelletje arme sloebers met een versleten spijkerbroek an, in zo’n rete chic vier sterren hotel! En voor die 100.000 HUF koop je zeker nog maar net een rol drop. Ik zie dat de Vikingen jullie al voor zijn geweest. Staat je goed Evert! Dus vanaf morgen echt de bush bush in. Ik hoop wel, dat jullie zonder enige kennis van de taal de weg kunnen blijven vinden in de desolate Takki Takki landen die nog in het verschiet liggen. Dus de komende dagen géén post…(?!) Op wie moet ik dan mijn afgunst spuien? Sterkte de komende tijd!

  2. Leuke verhalen Wilco, heb je er al eens over gedacht om schrijver te worden?

  3. Het blijft elke ochtend weer leuk om jullie vorderingen te lezen.
    Het tracking systeem werkt ook prima.
    Laat de wielen maar draaien. Wij houden hier de boel wel in de gaten.

  4. Erg leuk om jullie te volgen, helaas is mijn motor niet geschikt voor dit soort uitstapjes. En ik krijg ook niet zo lang vrij. Dus ik benijd jullie stiekem toch wel een beetje! Ik wens jullie nog mooie en veilige kilometers toe!

  5. Voor de eerste keer volg ik een paar maffe jongens via deze social media methode die ik nog helemaal niet gewend ben. Het zal me dus verbazen als deze reactie ook echt bij jullie terecht komt. Ik kan me zo goed voorstellen dat het een soort jongensdroom is om op zo’n manier het avontuur tegemoet te gaan. Ik rij (of liever reed; alhoewel ik er soms van kan dromen om nog steeds op zo,n ding te kruipen) zelf ook motor. En soms denk ik: er komt een tijd dat ik me toch weer laat verleiden. Enfin, ik vind het fantastisch dat jullie het gewoon doen en hoor graag hoe het jullie vergaat.

Gesloten voor reacties