Voneasa : 2.613 km

blader omlaag

Wij ontwaken in hotel “Leul de Aur”. Nu weten we inmiddels dat “de Aur” in het Nederlands “van goud” betekend. De rest laten we aan de fantasie van jou als lezer over.

Het kamertje was tiptop en bij het ontbijt eindelijk weer lekkere koffie!

Vandaag wil ik het verhaal wat korter houden. Door de blog doe ik steeds wat te laat de luiken dicht en de gifmengster van gisteren is er in geslaagd om mijn stoelgang net zo soepel te maken als de bochten die ik neem. Ooit wel eens een dag haarspeldbochten gedaan met samengeknepen billen? Vandaag zijn we daarom wat eerder gekapt en heb ik een schoonheidsdutje kunnen doen. Nu nog proberen om vroeger de laptop uit te zetten…

full-width


 
Een uitgebreide beschrijving van ons eerste hoogalpine avontuur; de Transalpina zou saai zijn. Een aaneenschakeling van superlatieven die hun werking zouden missen. Want wat is het hier mooi mensen. Geniet van de foto’s en oordeel zelf. Niet alleen het uitzicht maar ook de mensen en de dieren zijn top!

20140903_135112

Dankzij mijn RotoPax reservetank was het deze keer Evert die op dampen reed. Gelukkig was er in dat kleine dorpje, 42 kilometer verderop, een tankstation. Eenmaal aangekomen hebben ze daar van alles… behalve geschikte bezine voor onze motoren. Volgende tankstation? Minstens 30 kilometer verderop en dat gaat Evert op zeker niet meer redden. Dan maar blijven plakken in dit dorp en een andere oplossing zoeken. Kan ik mooi mijn bilspieren wat ontspannen.Toen we wegreden vielen mij een paar schoenen in een soort kippenhok op. Er blijkt een zwerver aan vast te zitten die in diepe slaap gehuld is. Leeft ie nog wel? Ik informeer onschuldig bij een voorbijganger door op de schoenen te wijzen. De beste man laat er geen gras over groeien en trekt de zwerver meteen aan diezelfde schoenen uit het kippenhok. Ik weet niet waar de onfortuinlijke ziel over droomde maar deze verassing had hij zeker niet verwacht. Evert was net te laat om het eerste deel te filmen maar heeft het zeer vermakelijke vervolg voor jullie op de gevoelige plaat gezet.

Tot slot een tweede ervaring die ik zo graag wil delen met de Roemenië sceptici. Toen wij met handen en voeten een buisje probeerden te regelen bij onze hospita greep ze meteen de telefoon en vroeg ze de baas van het hele spul om even langs te wippen. De beste man had in een oogwenk een buisje voor ons geregeld en het overtappen kon beginnen. Een stief kwartier later had Evert een benzinesmaak in zijn mond en zat er nog geen druppel benzine in de jerrycan. Dat kan beter. Daarom stelde Baas voor om gewoon wat benzine voor ons te halen. En toen we achteraf wilden betalen voor dat kostbare goedje wilde hij daar niets van weten. Mooi he?

5 Reacties

  1. Gotallemachtig Wilco, ben je ook nog aan de schijterij geraakt van dat kommetje uilendrab! Gelukkig stemde het vandaag voorbijglijdende landschap tot troost. Maar nee toch, wordt de brandstof nu al schaars…?! As het effe tegen zit, moeten jullie, net als die twee gesjeesde Roemenen de rest nog lopen…..

  2. Wat een natuurgeweld zien jullie op je stalen ros aan jullie ogen voorbijrollen, prachtig gewoon.
    En dan die wegen, echt voer voor twee van die asfalt/gravel vreters.
    Het is telkens weer een plezier om s’morgens jullie avonturen te lezen maar denk ook aan jezelf Wilco.

  3. Mooie verhalen Wilco. Maar laat de lokale bevolking gewoon hun slaapje doen. Oja en florin deelde mede dat er door een boer aangifte is gedaan van benzine diefstal. Wegwezen daar.fijne rit verder

Gesloten voor reacties