1.900 km Quimiac

blader omlaag

Om 7 uur begint vandaag de wereld. Killing. De insiders weten dat van mij.

Maar ja we moeten ons om 8:30 bij de autogaragemijnheer melden om ons naar een motormonteurmijnheer te laten brengen. En daar gaan nog 30 duivelse kilometers knus op 1 motor aan vooraf. Mijn handen heb ik nodig om alle bagage vast te houden dus ik leun voorzichtig tegen Durk aan om op de snelweg niet voortijdig af te stappen.

Men is er vlot achter dat mijn achterband zo ‘special’ is dat hij in de wijde omtrek niet op voorraad is. Men kan wel de binnenband vervangen om mij voorlopig rijdende te krijgen maar voor de buitenband moet ik aan de andere kant van Frankrijk zijn. Et voila!

We ontdekken dat de band tussen motorrijders hier sterker is dan wij gewend zijn. Iedereen die de werkplaats inwandelt geeft alle aanwezige motormuizen een hand. Leuk die band. Was het maar een buitenband.

IMG_4907

De enthousiaste monteur plaatst een zogenaamde enduro binnenband. Die is bijna dikker als de buitenband. Daar zijn flink wat rubberbomen voor afgetapt. Fijne vent, dat moet ons een eind verder helpen.


 
Eenmaal weer ‘en route’ bedenk ik me dat ik een joker moet inzetten. Toulouse is te ver om. In gedachten ga ik op zoek naar iemand die goed Frans kan lullen, verstand van motors heeft en goed kan organiseren. Kortom; Evert! Als ik hem uitleg wat mijn uitdaging is heeft ie niet veel tijd nodig. Een paar uur later belt hij me dat er een buitenbandje voor me klaar ligt in Biarritz. En dat is perfect op de route!

Daarom is Evert vandaag mijn held. Thanx maatje !

1 Reactie

  1. Tsja, dat heb je er nou van. KTM. Was je met een BMW niet overkomen dat gedoen met een niet beschikbare buitenband, hahahahhah

Gesloten voor reacties