2.775 km Larrau

blader omlaag

De Wheeling Shop waar mijn achterbandje klaar ligt is nog niet zo gemakkelijk te vinden.

Het adres komt namelijk niet voor in onze GPS. En dan moet je als stoere in het leer gehulde motorduivel niets vermoedende voorbijgangers aanspreken en naar de weg vragen. Soms begrijpen ze wat we willen… maar die antwoorden in rap Frans blijken in de praktijk wel wat lastig uit te voeren. Of zou het aan ons kunnen liggen?


 
Gelukkig vindt Durk de reddende aanknopingspunten en vinden we die tent nog voor sluitingstijd. Zodra we het terrein oprijden komt de engels sprekende medewerker meteen naar buiten. We worden verwacht en de koffie staat al bruin. Het bandje ligt er in een oogwenk om. Goed geregeld Evert !


 
Vanaf de stadsrand van Biarritz rijden we meteen de Pyreneeen in. Het echte stuurwerk kan nu beginnen. Het eerste deel van de rit gaat door Spanje. Doordat het wolkendeksel erg laag hangt is het zicht veelal minimaal. En dat is best lastig als er geiten, schapen, koeien, paarden en losgelaten mountainbikers over de smalle weg lopen. Het zijn vooral die suffe geiten die op het laatste moment wezenloos voor je voorwiel uit gaan rennen. Bestaat er eigenlijk zoiets als geite-karnemelk?

Tussen de middag genieten we van een eenvoudige lunch in een knusse hut annex snuisterijenwinkel op een van de hogere toppen van vandaag. Eten wat de pot schaft tussen de Fransen en de Spanjaarden die met zijn allen gezellig veel herrie maken.

Doordat je continue in de mist zit te turen kun je natuurlijk niet goed op je benzinemeter letten. Zoals jullie immers weten willen wij mannen wel meer maar kunnen we maar 1 ding tegelijk. Ik heb dus vandaag ontdekt wat voor een geluid mijn motor maakt als ook de laatste benzinedampen uit de reservetank zijn versnoept. Wat je al niet moet doen om ff alleen te kunnen zijn. Enfin Durk is na 10 minuten terug met een klein flesje benzine waarmee ik het naar de pomp kan redden. Probleem opgelost!


 
Aan het einde van de route van vandaag vinden we een gezellig hotel. Al meteen bij het afstappen maken we kennis met twee pensionado’s die met een auto vol wijn en knoflook op de weg terug zijn naar Groningen. Het blijken echte levensgenieters te zijn die per zeilboot over de hele wereld hebben gereisd. Een mooi gesprek en een passende afsluiting van onze eerste bergdag.

IMG_4972

2 Reacties

Gesloten voor reacties