2.839 km : Over dennegeur en andere remedies

blader omlaag

Ik neem alles dat ik deze week heb gezegd over wennen aan de regen terug. Vandaag eindelijk de zon weer gezien. Om gepast af te kicken heb ik ‘concerto for a rainy day’ van Elo opgezet.

Sjees wat stuurt dat lekker zo’n droog wegdeksel. Mijn fiets gaat er na een tijdje tevreden van brommen. Het is dan net of de banden net boven het asfalt zweven. Bocht na bocht.


 
Ik ga vanavond wat drinken met Robin, de oudste zoon van Roland. Hij studeert en woont in Wenen. Mooie stad achter ‘de duinen’. Moest denken aan die ouwe hit van Ultravox.

Mijn neusvleugels zijn vandaag getrakteerd op de heerlijke.geur van vers gekapte denneboom. Ze hadden kilometers weg voor het kappen afgezet. Niet voor eigenwijze dutchies op een ktm natuurlijk Die geur is zo lekker dat ik niet eens ga proberen om hem te beschrijven.

Dennegeur … eerder deze week sprak ik al over toalety’s. Geloof me de Slowaakse slaan alles; speciaal voor je valhelm is een ophangbeugel aangebracht. Of zouden ze bang zijn dat je in het verkeerde potje pist? Vandaag trof ik een primeur; de Slowaakse remedie tegen toiletgeurtjes; citroen met iets wat op ijs leek. Zo fraai dat je bijna uitwijkt naar de wasbak.

Jammer dat ik vandaag de grens overga !

2 Reacties

  1. Hola Wilco , Ben je alweer in de buurt van NL ? Ik zal vanavond even je verslag lezen ,val er zomaar in .Veel plezier nog , lijkt me leuk als je Ruud nog eens zover krijgt…liefs, Ellen

  2. Hi Wilco, Zoals je alle reiservaringen verwoordt, is het net alsof ik erbij ben. Ik kan me de plezierige en mindere gemoedstoestanden heel goed voorstellen. Balen als het langdurig regent en heel blij zijn als de zon weer schijnt. Een zijn met je motor, de weg en de omgeving. Genieten van het rijden, de bochten en het motorvermogen!
    Dat geeft je een geweldige kick!! Hit the road man!! Groeten Evert

Gesloten voor reacties