3.428 km L’Aldosa

blader omlaag

Vandaag hebben we de wekker wat later gezet en relaxed ontbeten. Daarna hebben we onze motoren gestript van alle bagage en overtollige ballast.


We gaan een offroad track proberen te bedwingen die Johan vd Wal normaal met zijn kleine crossmotoren rijdt. Spannend! Om naar het begin van de route te komen moeten we eerst een stukje bochtig asfalt doen. Wat rijdt dat geweldig zonder al dat gewicht. Zelfs als we de vering veel slapper afstellen springt mijn trouwe tweewieler als een dartel hert.


 
Later op de dag komen er zelfs twee reeen dichtbij om te checken of mijn ktm een goede partij voor ze is. Gelukkig remt ie goed want anders had ik geweten wat er vanavond op mijn bordje zou belanden.

Als onderdeel van de route moeten we door twee beekjes rijden. Wat een sensatie! Eerst ben je een beetje bang dat de met algen beklede rotsen onder water je voorwiel alle kanten uit laten gaan. En waar het voorwiel gaat… daar volgen de 300+ kg van motor en berijder doorgaans ook. Als je eenmaal doorhebt dat het met de juiste snelheid een eitje is komt die glimlach die niet meer weg wil. Whooauw.


 
Op de terugweg naar het hotel moeten we weer door Andorra stad. Het kan me niet bekoren. De patserige poenerigheid straalt van de mensen af. Drukte, smerigheid en je raakt er door alle eenrichtingsverkeer continue de weg kwijt. Als er ooit een wedstrijd voor het aantal protserige bouwsels tussen twee rotswanden komt winnen de Andoriaantjes met glans. Gelukkig staat ons hotel even buiten de stad in een klein dorpje en is er nog genoeg slap te lullen over.

Als ik vlak voordat ik buiten westen raak nog even door de blogs en foto’s blader verbaas ik me over de ervaringen die eigenlijk nog kakelvers zijn. Door de enorme hoeveelheid indrukken lijkt alles al zo lang geleden.

Het is een kado om iedere dag zo onbevangen te kunnen genieten van wat er onverwachts op je pad komt.

IMG_4358

1 Reactie

  1. En wanneer denk je weer eens “gewoon” te kunnen doen?
    Wat moet het een fantastische ervaring zijn geweest.
    Eigenlijk “weer” geweest.
    Detto vroeg zich af wanneer je in Düsseldorf aankwam. Komt-ie je misschien weer ophalen.

    Gr. Francis en Detto

Gesloten voor reacties