Allert Stolp

blader omlaag

De doorpakker

Als bevlogen bouwplaats manager voelt Allert zich geboren voor de zoektocht naar geluk. Een nog te voltooien missie die hem inmiddels naar alle windstreken van onze mooie aardbol voerde.

Bouwend voor Boskalis gaat hij de strijd aan met ons fileleed. Lyrisch over zijn scheppingen van beton en staal die de mensheid tenminste 30 jaar dapper zullen dienen

Allert is van het „niet lullen maar poetsen” type.

Oernederlands nuchter en altijd klaar om de handen uit de mouwen te steken. Een teamplayer pur sang. Zo op het eerste gezicht lijkt hij ongerief met een grap en een grol te bestrijden. Diep van binnen beweegt er meer.

Hij hunkert naar spanning en is nieuwsgierig naar het onbekende. Van het Westen weten we alles en van het Oosten helemaal niets. Kennis wil hij vergaren maar zijn hoofd moet leeg. Op zoek naar oorverdovende stilte en de gemoedsrust om dit avontuur te eindigen als Allert „twee-punt-nul”.

Ruime ervaring met pech maar bevreesd voor panne. Bang dat de wielen van zijn Brutus het rollen ruim voor Tokyo staken. Honderd dagen is te kort voor ons en te lang voor thuis. Hopelijk houden alle kanjers het aan beide kanten vol.

In spanning wachten wij af of vriend en vijand de ongeoefende klanken van zijn didgeridoo straks op waarde weten te schatten.

DSCN0327