San Juan : 1.891 km

blader omlaag

We gingen naar bed in een saai appartement en werden wakker in de Spaanse hof van Eden.

Onze gastvrouw fluisterde nog terloops iets over het mooie ochtendlicht toen ze gewapend met een meloen afscheid kwam nemen. Ze ging samen met haar gezin slapen in de grote stad en zou haar man sturen om het hek voor ons vertrek te openen. Bij daglicht zag hun landgoed, dat we dus helemaal voor ons zelf hadden, er spannender uit dan de avond daarvoor. De ontluikende zonnestralen onthulden naast een fraai pallet aan kleuren nieuwe bewoners en roerloze dieren.


 
Ik kon het niet helpen maar moest denken aan Hotel California; “checkout any time you like, but you can never leave”. De opluchting was groot toen de werkelijkheid milder bleek en de poort naar de wijde wereld gewoon zoals beloofd openging. Mi Casa was een traktatie van een mooi soort energie die zorgvuldig geboetseerd is door lieve mensen. Wat boffen wij dat we daar even van hebben mogen meegenieten.


 
Vandaag stond Cortijo del Fraille met vette letters op het programma. Dit oude klooster is het decor geweest voor vele films zoals “The Good, the bad and the Ugly” en “For a few dollars more”. Na alle verhalen en filmpjes die ik er op internet van had gezien waren de verwachtingen hoog gespannen. Je voelt em al… helaas! Het bleek een oude vervallen ruïne waar een stevig hek omheen stond. Nauwelijks de gereden race met het daglicht waard. Voetsporen van Clint Eastwood heb ik niet gezien. Wel veel vliegen. Heel veel vliegen die met zijn allen interesse hadden in die enige domme bezoeker van vandaag. Detto was namelijk op afstand blijven wachten omdat er wat offroad kunsten aan te pas kwamen. Spanje blijkt een land dat teleurstelt als je teveel huiswerk doet maar prettig verrast op de momenten dat je er het minst op rekent. Een mooie gedachte voor de dagen die ons gelukkig nog wachten.


IMG_0534

1 Reactie

  1. Wat genieten we weer van je verslag en de mooie foto’s. Goede reis verder en groeten van ons. Gerda en Rien

Gesloten voor reacties