T-2

blader omlaag

Zelfs de weersverwachting voor zondag krijgt me niet sjagrijnig.

Over twee dagen bestijgen Durk en ik namelijk weer onze stalen rossen voor een gloednieuw avontuur.

Durk was het vlot met me eens; dit jaar moeten de Pyreneeën in de herkansing. Anders dan in 2006 willen we ze nu helemaal. Vanaf de Atlantische Oceaan tot aan de Middellandse Zee. Een uitgelezen kans om de waves in het coole Biarritz nog een keer te checken.

Het wordt een heenweg zonder rails. Vanaf het uitsteeksel bij Le Havre op rubber binnendoor langs de Franse kustlijn. Een lijn die zo bekend is dat iedereen hem kan zien zonder te kijken. De streek waar eens de redding van Europa begonnen is. Met een grasgroen oorlogsverleden dat ook in ons heden nog vlak onder de oppervlakte schuilt.

Ik kan nu al likkebaarden bij de gedachte aan alle stille smokkelaarspaden en strakke stuurweggetjes die ons na de stranden van “Saving Private Ryan” wachten.

Net zoals vorig jaar zal ik proberen om jullie zoveel mogelijk mee te laten beleven van al het moois wat ons te wachten staat. Zoals gewoonlijk staan de mensen die we gaan ontmoeten centraal. Zij zijn het immers die ons avontuur voorzien van kleur…

IMG_4271

 

3 Reacties

  1. Mooi heb ik zelf ook 2 keer gedaan en is zeker de moeite waard.
    Geniet ervan en maak ook een mooie foto bij mont saint michel.

  2. Inmiddels zijn jullie natuurlijk al weer een dag onderweg, maar alsnog veel plezier en pas op voor BMW’s met zijkoffers(je weet nooit wanneer je gefilmd wordt). Gr. François

Gesloten voor reacties