2.087 km : Vandaag dierendag

blader omlaag

Tijdens het rijden verdwijnen de donkere wolken van gisteren gelukkig uit mijn hoofd.

Dat kan ik niet zeggen van de exemplaren erboven want het was wederom een zeiknatte dag. Ik begin er zelfs aan te wennen. Nog ff en ik wil niet meer zonder….


 
Tijdens het opladen van de bagage vanmorgen raak ik in gesprek met Vanderbussen, Sjef. Hij is dol op Polen en niet op de laatste plaats omdat zijn Tatra hond er vandaan komt. Vandaag is hij ‘fier’ omdat hij gisteren met zijn Boris een wedstrijd heeft gewonnen. En dat als Belg in Polen. Als ik hem de obligate vraag stel om een foto te maken is het antwoord resoluut; ‘Awel, maar dan wel met de hond toch zeker ?’ Zeker en vast Sjef!


 
Na de lunch in het fraaie Zakopane glijd ik moeiteloos de hoge Tatra’s van Slovenië in. En weer gaat die schakelaar om ; ineens lachen de mensen weer en rijd ik bijna de hele weg met 1 hand omdat ik de andere nodig heb om terug te zwaaien.

Doordat dit deel van het land behoorlijk getroffen is door overstromingen pakt de route wat anders uit. Ruim een uur rijd ik over een hobbelig bosweggetje en kom ik bijna geen mens tegen. Toch is het op dat braamstruikse binnenpad beredruk; herten spitsuur! Ik ben er nog nooit zoveel in het wild tegengekomen. Van die joekelaars met grote geweien.

Spissky Hrad is een van de grootste middeleeuwse kastelen in Europa. Ik ontmoette daar 3 hongaren. De gastheer van de andere twee woont in Slovenië en heeft zijn familie uit Michigan op bezoek. Leuk als een ouwe knar het Engels naar Hongaars moet vertalen voor zijn ‘kleine neefje’.


 
Het is al weer donker alvorens ik een slaapplaats weet te bemachtigen. Een leuk klein hotelletje waar ze zo hun best doen om chique te zijn dat ik ieder moment ‘Manuel’ verwacht . Stel je voor; een visvijver met luid stromende waterval midden in het restaurant. Op de gang naast mijn kamer een enorm terrarium met stenen kikkers.

Back Camera
 
Aan de bar heb ik een levendige conversatie met baas Stefan en zijn knecht Iwan over thermotechniek. Ze zijn op zoek naar werk en denken bij mij een ticket naar het rijke noorden te vinden, Gelukkig schat Janka, de dame achter de bar annex hotel manus-van-alles, de situatie wat beter in en kan ze ervoor zorgen dat de heren hun koffers nog niet gaan volstoppen,

Kortom: Slowak Republic … I love it !

IMG_3139

2 Reacties

 1. Hey Willy,

  Ik hoop dat je veel foto’s maakt, zodat wij heerlijk van dit avontuur mee kunnen genieten.
  Overigens ik ben geslaagd, maar dochterlief helaas niet. Die gaat het volgende week nog een keer proberen.
  Ben benieuwd naar je verhaal van vandaag.

  gr. Francis

 2. Hoi Wilco, gaaf al die korte verhaaltjes en de foto’s.
  Zo kunnen wij hier in ons kikkerlandje toch nog een stukje buitenland meepikken terwijl we met onze dagelijkse beslommerlingen bezig zijn.
  Ben benieuwd naar nog meer verhalen en foto’s als je weer terug bent.
  In the mean time: Have fun!

  Gr. Francois

Gesloten voor reacties