T-5 Het aftellen is weer begonnen

blader omlaag

Hunkeren naar de onbedorven stilte van het Spaanse binnenland. Daar waar de vlaktes vlakker zijn en de bergen baldadiger.

Een queeste op twee wielen tot ver in het diepe zuiden van het Iberische schiereiland. Als moderne ridders treden wij behoedzaam in de hoefsporen van Don Quichotte. Op zoek naar prachtige mensen met mooie verhalen. Geen windmolens maar echte reuzen. Levensgroot, temperamentvol en met pratende handen.


 
We volgen dit jaar de digitale kompasnaald strak naar het zonnige zuiden. Dwars door een prachtig land van de Pyreneeën naar de Sierra Nevada. Over de hoogst berijdbare weg in Europa naar Gibraltar waar Afrika met het blote oog bereikt kan worden.

Samen met Benedetto reken ik op een aangenaam herfstzonnetje. Een welkom contrast met de kou en de regen in het barre noorden. Belgische Berti was vorig jaar de prettige uitzondering. Een onverwachts zonnetje in een warm gasthuis. Deze import Andalusier kent het Spaanse klappen van de zweep. Als gemotoriseerd gastheer wil hij ons een paar dagen escorteren. Tot de tanden bewapend met zijn frisse kijk op het leven en de kracht van 66 jaar markante ervaringen vormt hij een bijzondere aanvulling voor het dolende duo.

10 Reacties

 1. Hallo Wilco en Benedetto,
  Wat leuk dat we weer mee mogen op jullie reis. De verhalen zijn altijd zo mooi en leuk beschreven dat het voelt alsof je erbij bent.
  We wensen jullie een heel goede, mooie en leuke reis en zullen zeker weer genieten van de verhalen.
  Groeten en succes van Gerrit & Magda

 2. Have fun, and don’t forget to keep the rubber side down!

 3. Beste wilco en detto,

  Morgen is onze reis door andulusie ten einde. Onze laatste stad is granada. Een prachtige stad mede door het alhambra en de tapastentjes in de studentenwijk. Hou wel rekening met de siestatijden tussen drie en acht, want dan zijn de meeste winkels en restaurantjes gesloten. Wil je naar het alhambra, bestel je tickets dan via ticketmaster.es. jaen is een grote stad, maar daar zijn we alleen doorheen gerden. Sevilla is prachtig, en cordoba is beroemd om zijn moskee. Jerez is beroemd om zijn sherry. Nerja is beke n d om zijn grotten. In nerja heb ben we aan het strand heerlijke paella gegeten. In granada krijg je bij ieder dranke een tapas, dus houdt daar rekening mee met eten, want hier zeggen ze dat eten bestellen dan overdone is. In ronda hebben we in het oude gedeelte heerlijke tapas (buiten de poort) heerlijke tapas gegeeten voor max. 1,50 per tapa, dus als je precies de naam wilweten zoek ik het voor je op.

  Een helefijnereis, en heel mooiweer (hadden wij ook).

  FRANK EN BETTY

 4. Mannen,

  Heel veel plezier. Betty heeft al het een en ander verteld. Nogmaals, gebruik de siestatijden of om te rijden of om te rusten. Zuid-Spanje leeft in de avond. Ohwja, jammer van de kilo’s die jullie gaan aankomen, het eten en drinken is geweldig. Een hele fijne reis!

  Groet Frank

 5. Nazomeren in Spanje…….er zijn vervelendere dingen te bedenken. Geniet er van mannen!

  Roberto

  • Jazeker, reisberichten worden vanaf vrijdag ook op facebook gepost. Maar als je helemaal niets wilt missen kun je beter je mailadres op de website opgeven (In de rechterkantlijn bij de (reis)berichten. Dan krijg je iedere dag een mailtje met het laatste nieuws! Oh ja… overdag kun je ons volgen op twitter @zadelfijn… Cu!

Gesloten voor reacties