Caehlǎu : 3.340 km

blader omlaag

Toch weer veel te laat gisteren. Daarom geen speedstart vandaag maar wel een bijzonder einde.

Na een aanloop op wegen als maanlandschappen en andere braamstruikse binnenpaden laten we ons rubber vandaag eindelijk weer eens lekker warm rollen. Heerlijk boenderen op retestrak asfalt met de juiste grip en een zalige symfonie van doordraaiende bochten. Ouderwets het koffertje aan de grond. Heerlijk!


 
Onderweg komen we weer van alles tegen. In het weiland ontdekken we een mysterieus onbekend graf. Misschien is dit eindelijk een aanwijzing dat Dracula hier is geweest. Tegenwoordig schijnt hij drukker te zijn met het vermaken van toeristen. Van beren moet we hier ook niet hebben want die willen alleen maar knuffelen. Onze laatste hoop op een beetje sensatie zijn de wilde wolven. Vanavond is het volle maan en wagen we een serieuze poging.


 
De dame in mijn oor voert ons weer over poesta’s en bergen maar vandaag lijkt de streek het economisch wat beter te doen. De huizen zijn wat luxer en de mensen ogen wat welvarender. Zaterdag is blijkbaar een goede dag voor ze om te trouwen. We komen vandaag wel 3 bruidjes tegen. Voor de dames onder jullie, en de zeldzame geïnteresseerde heer, hebben we wat plaatjes bijgesloten. Wat leuk was om te zien is een eeuwenoud gebruik waarbij de bruid met een stok over de weg wordt geweigerd in haar nieuwe dorp. Eerst moet zij de dorpsoudste overtuigen met geschenken. Na wat grapjes over-en-weer knijpt die oude kniesoor een oogje toe en mag de smachtende bruidegom zijn verovering over de drempel dragen. Leuk om te zien. Beter dan die lat doormidden rijden. Heb de bruidegom nog even een gehandschoende hand gegeven. En waar er een is volgden er meer.

2014_Teletub

Aan het eind van de middag doorkruisen we een natuurreservaat. Als we op een top aankomen en ver onder ons een prachtig meer zien liggen met een stadje hebben we beide dezelfde gedachte. Kamperen! Komen die zware tassen eindelijk eens van pas. Dus de motoren gaan uit, de tenten worden opgezet en het potje gekookt. Bij het zelfgebouwde kampvuurtje mijmeren we gezellig nog wat na. En nu zit ik boven op de wereld onder de volle maan deze blog te schrijven. Als de wolven komen kan het mijn laatste zijn…

6 Reacties

  1. Tjesus, jullie hebben ook nog een complete kampeeruitrusting bij je…..! Twee tenten! Wie slaapt er in dat kneuterige mini-tentje..? Wat voor verrassingen hebben jullie nog meer in petto voor dit jaloers gestemde meelezertje? Goed, dat schoot dus lekker op vandaag. Een hand voor de bruidegom….??? Je geeft toch de bruid een dikke smakkerd Wilco! Is er nog een weerwolf op komen dagen bij het kampvuur vanavond….?! En dan vannacht nog de vampiers van je af slaan. Jullie doen geen oog dicht! Sterkte hoor!

  2. Hoe is ’t nu? Jullie zijn nou tien dagen weg. Raken de onderbroeken al op…? Of dragen jullie ze nu binnenste-buiten (?) Is er niet een aardige Lola die ze voor jullie wil wassen of sta jezelf met die strontlappen te klunzen bij een bergbeek..?!
    Hee Wilco, zet je de volgende keer ook een camera op je helm zodat wij, naast de tracking pagina, ook online mee kunnen kijken naar de voorbijglijdende bergketens vanaf de weg…!! Dat zou helemaal te gek zijn!

  3. Nou mannen moet toegeven dat de natuur er geweldig uit ziet en zo te zien hebben jullie het weer ook mee heerlijk geniet er van en tot gauw

  4. Hey heren motormuizen,
    Wij zitten nu in Plzen, bezoek gebracht aan de brouwerij van Urquel. Afgelopen dagen toeristje gespeeld in Dresden en Praag ipv zoals jullie met de brommer over de prairies. Toch ook zijn charmes. Ziet er weer fantastisch uit Willy. Doet goede herinneringen boven komen. Ik hoop dat de wolven jullie met rust laten en verder nog een fantastische reis maken, wel met het rubber boven aub. Groetjes Detto & Francis

  5. Ik hoop dat jullie lekker geslapen hebben in het tentje! Wat een wereldplek om daar te staan zo midden in de natuur! Ik ben benieuwd of jullie nog nachtelijk bezoek hebben gehad? Veel plezier nog mannen!

  6. Dat tentje wat zo snel staat en zo moeilijk is in te pakken. Het is wel knus . Misschien iets voor die bruidjes.

Gesloten voor reacties